آموزش کاهش نویز عکس با فتوشاپ

آموزش کاهش نویز عکس با فتوشاپ

سلام دوستان عزیز

امروزم با یه آموزش جدید در خصوص فتوشاپ و عکاسی با شما همراه هستیم

گاهی اوقات تحت شرایطی خاص ، تصویری که با DSLR شما گرفته میشه

اطلاعات زیادی در خود داره و در عکس نویز و نقطه نقطه های مصنوعی ایجاد میشه .

این به خصوص زمانی به عنوان یک مشکل مطرح میشه

که می‌خواهید در شب و/یا با ISO بالا در شرایط کم نور مشابه ، عکس بگیرید …

فتوشاپ توانایی مورد نیاز شما را دارد و اگر به درستی مورد استفاده قرار بگیره ، حجم زیادی از نویز عکس ، قابل حذف است .

در ادامه به بیان این روش می پردازیم ...

طراحی و جمع آوری از : پگاه سعادت

مرحله ۱

فیلتر کاهش نویز یک ابزار عالی برای حذف نویز نامطلوب از عکس شما است که با ISO بالا گرفته شده است. از طریق آن شما روی روشنایی (luminance) و نویز رنگی کنترل خواهید داشت و همچنین می‌توانید مشکلات نویز را در کانال های مجزا بر طرف کنید. در اینجا چگونگی انجام کار توصیف شده است. به منظور شروع عکس خود را باز کنید و روی ابزار زوم دو بار کلیک کنید تا تصویر به اندازه ۱۰۰ درصد (Ctrl+1) درآید. همواره هنگام ویرایش از زوم ۱۰۰% استفاده کنید تا درست ببینید روی عکس چه تغییری ایجاد می کنید.

مرحله ۲

در جدول لایه‌ها روی لایه راست کلیک کنید و گزینه Convert to Smart Object را انتخاب کنید. با تبدیل لایه به شی هوشمند، کیفیت و رزولوشن عکس حفظ خواهد شد. پس اگر عکس را تغییر دهید (مانند چرخاندن عکس (Rotate) و تغییر اندازه آن (Scale) و سایر کار هایی که در منو EDIT > TRANSFORM انجام می شوند) فتوشاپ هیچی از اطلاعات پیکسل ها، که گاهی حین این عملیات از بین می روند را دور نمی اندازد. این حفظ پیکسل ها تا وقتی که مثلا لایه ها را ترکیب (Merge) می کنید ادامه دارد.

مرحله ۳

سپس به بخش filter > noise > reduce noise مراجعه کنید. در پنجره جدید حول عکس بچرخید و ناحیه‌ای را که نیاز به حذف نویز در آن دارید پیدا کنید و قدرت (Strength) را افزایش دهید. از این طریق نویز نوری را حذف خواهید کرد. البته بهتر است که Preserve Details را نیز افزایش دهید چرا که نمی‌خواهید جزئیات عکس خود را از دست بدهید. در هر صورت اگر عکس خیلی نویز داشته باشد ممکن است مجبور شوید که جزئیات را از دست بدهید. سپس نشانگرهای Reduce Color Noise و Sharpen Details را به قدری جابجا کنید که بهترین نتیجه را مشاهده کنید. گزینه Reduce Color Noise تلاقی رنگ‌های خال خال را که می‌بینید کاهش خواهد داد. همیشه آن را زیر ۵۰ درصد نگه دارید چرا که در غیر این صورت احتمالا رنگ پریدگی در عکس خود مشاهده خواهید کرد. اگر واقعا نیاز دارید آن را به میزانی بیشتر از ۵۰ درصد ببرید، تنظیمات جدیدی روی Hue/Saturation انجام دهید تا اشباع رنگ لایه را برگردانید. گزینه Sharpen Details… در خصوص این مورد بسیار دقت کنید چرا که ممکن است اگر آن را زیادی بالا ببرید عکس لبه های شارپ مصنوعی و نا خوشایند پیدا کند. اگر با تصاویر با وضوح پایین JPEG کار می‌کنید، با دکمه Remove JPEG Artifacts می توانید قسمت های نا خوشایند بلوک شکل و/یا هاله مانند را حذف کنید. این پدیده به JPEG Artifacts معروف است که طی فشرده سازی بخشی از اطلاعات عکس از دست می رود در نتیجه برخی از نقاط عکس مات و با نویز دیده می شوند.

مرحله ۴

اگر نویز سر سختی دارید، باید به هر کانال نویزی جداگانه دسترسی داشته باشید. روی دکمه Advanced کلیک کنید و بین کانال‌های قرمز، سبز و آبی حرکت کنید. این مورد مهم است چرا که کانال آبی معمولا مملو از نویز‌های نوری (luminance noise) زیادی است. در عکس شب با ISO بالا یا با نویز نوردهی، باید کانال‌های قرمز و سبز را دستکاری کنید چرا که آنها بیشتر در تاریکی آسمان شب و در سایه‌ها خود را نشان می‌دهند. چیزی که در مورد استفاده از حالت پیشرفته (Advanced) باید به خاطر داشته باشید، این است که روی سایر تغییرات شما اعمال می‌شود. پس حواستان باشد به چه ترتیبی تغییرات را اعمال می‌کنید.

قبل و بعد از کاهش نویز

جمع‌ بندی

ما عموما به حذف نویز در تمام عکس‌ها تمایل داریم و به دلیل ماهیت عکاسی دیجیتال، تقریبا هر عکسی مقداری نویز دارد که باید حذف شود. فیلتر حذف نویز (Noise Reduction) برای این کار ایده‌آل است پس بهتر است بیشتر با آن آشنا شوید.

 

لوگو اسپانسر