http://20temp.com/admin.php

در این آموزش ما حلقه های مدلسازی شده در برنامه راینو را در برنامه 3DMax & VRay  رندر خواهیم کرد. در ابتدا با نحوه ایجاد کردن استودیوی مجازی در برنامه تری دی مکس و سپس اضافه کردن دوربین و نور به صحنه را آموزش خواهیم داد و سپس روش های ایجاد کردن متریال های واقعی در پلاگین وی ری برای طلای زرد، طلای سفید و الماس یا نگین حلقه ها را خواهید آموخت...

[ برای آشنایی بیشتر با ویژگی های کلیدی متریال های وی ری کتاب الکترونکی متریال های وی ری را از لینک مقابل دانلود کنید ]

مرحله اول: فایل های مدلسازی شده در برنامه راینو را در ابتدا به فرمت 3DS یا OBJ خروجی بگیرید و آن را از طریق منوی فایل و انتخاب گزینه Import وارد برنامه تری دی مکس نمایید.



مرحله دوم: با استفاده ابزار ترسیم خط Line خطی را در نمای روبرو مطابق شکل ترسیم کنید و سپس مدیفایر Extrude را به آن اعمال نمایید تا حجم استودیوی مجازی را ایجاد نمایید. در گام بعدی مدیفایر Turbo Smooth  را به آن اعمال کنید تا سطوح پخدار هموار شوند. سپس با استفاده از ابزار Rotate آن را 45 درجه بچرخانید. حلقه ها باید مطابق شکل در وسط استودیوی ایجاد شده قرار بگیرند.





مرحله سوم: یک دوربین وی ری VRay Physical camera  در صحنه ایجاد کنید و فاصله کانونی آنرا روی 100  الی 105 میلیمتر قرار دهید. زاویه دوربین را مطابق شکل تغییر دهید تا از نمای بالاتری حلقه ها را ببینید. تنظیمات دوربین را مطابق شکل در نظر بگیرید. تراز سفیدی یا White Balance دوربین را روی Neutral یا خنثی قرار دهید. البته Fnumber مقدار دیافراگم دوربین را کنترل می کند با توجه به تیرگی یا روشن بودن صحنه می توانید این مقدار را کم یا زیاد کنید. [ تنظیمات دوربین وی ری دقیقا مانند دوربین واقعی عمل می کند در صورتی که با دوربین عکاسی آشنایی داشته باشید استفاده از آن بسیار راحت خواهد بود برای آشنایی بیشتر با طرز کار دوربین وی ری فایل آموزشی را  از لینک مربوطه دانلود و مطالعه نمایید.]



مرحله چهارم: بعد از اعمال تنظیمات دوربین می خواهیم متریال های حلقه ها را ایجاد کنیم. با فشار دادن کلید M پنجره ویرایشگر مواد را باز کنید و متریال جدیدی را انتخاب نمایید. اسم ماده را Chrome یا White Gold در نظر بگیرید و تنظیمات ماده را مانند شکل به آن اعمال نمایید. برای Diffuse رنگ مشکی یا خاکستری بسیار تیره در نظر بگیرید و برای رنگ رفلکشن هم رنگ سفید را انتخاب نمایید. مقادیر عددی را دقیقا مانند شکل وارد نمایید. در اینجا متریال طلای سفید برای حلقه را ایجاد کرده ایم در مرحله بعدی متریال طلای زرد و متریال نگین حلقه [ الماس] را ایجاد خواهیم کرد. [هر چقدر مقدار عددی Fresnel IOR را بالاتر در نظر بگیرید ماده انعکاس بیشتری خواهد داشت که برای متریال های فلزی مانند کروم، طلا و ... از آن استفاده کنید.]



مرحله پنجم: در پنجره ویرایشگر مواد ماده جدیدی را انتخاب نمایید و اسم ماده را به Gold  تغییر دهید. رنگ Diffuse  و رنگ رفلکشن را مطابق شکل در نظر بگیرید. مقادیر عددی دیگر ماده را دقیقا مطابق شکل وارد نمایید.





مرحله ششم: در پنجره مواد ماده جدیدی را انتخاب نمایید و اسم ماده را به Diamond  تغییر دهید. رنگ پخشی یا Diffuse  را خاکستری تیره در نظر بگیرید و رنگ رفلکشن یا انعکاسی را به سفید تغییر دهید. مقدار رفلکشن فرنل را روی عدد 2.4 در نظر بگیرید. رنگ رفرکشن را به سفید تغییر دهید و مقدار یکسانی مانند قبل برای رفلکشن فرنل در نظر بگیرید. برای شبیه سازی سطوح الماس گونه نگین گزینه Dispersion  و Affect Shadow  را فعال کنید. در ضمن مقدار اَبه (Abbe) را روی عدد 5 تنظیم نمایید. هر چقدر مقدار عدد کوچکتری را برای Abbe  در نظر بگیرید نتیجه کار طبیعی تر و  زمان رندر افزایش پیدا خواهد کرد.



مرحله هفتم: برای پسزمینه هم ماده سفیدی را مطابق شکل ایجاد کنید و به آن اعمال نمایید.



مرحله هشتم: متریال های ایجاد شده را با انتخاب آبجکت ها به آنها اعمال کنید.



مرحله نهم: در این مرحله نورهای صحنه را ایجاد خواهیم کرد برای این کار از نورVRay Plane  استفاده خواهیم کرد. موقعیت نورها و مقادیر عددی، شدت و اندازه نورها را مطابق شکلها به آنها اعمال نمایید. برای داشتن سایه هایی با نویز کمتر می توانید مقدار عددی Subdivs را روی عدد 16 یا 32 تنظیم نمایید فراموش نکنید که هر چقدر عدد بالاتری در نظر بگیرید زمان رندر افزایش پیدا خواهد کرد. برای اینکه نور در زاویه دوربین دیده نشود تیک گزینه Invisible را در تنظیمات نورها فعال نمایید. [برای ایجاد کردن رفلکشن بر روی سطوح براق موقعیت نورها می تواند بر اساس هر آبجکتی متفاوت باشد لذا نورها را در نماهای مختلف جابجا نمایید تا بهترین رفلکشن را در آبجکتتان ایجاد کند.]





مرحله دهم:برای رندر نهایی تنظیمات را مطابق شکل اعمال نمایید.



ممکن است شکل ظاهری تنظیمات وی ری شما با اسکرین شات های ارائه شده در این آموزش متفاوت باشد. اما در اکثر ورژن های وی ری تنظیمات کلی و گزینه ها مشابه یکدیگر هستند. با اندکی جستجو می توانید آنها را پیدا کرده و مقادیر را به آنها اعمال نمایید و یا اینکه پلاگین VRay 3 را از لینک مقابل دانلود و نصب نمایید.

فایل رندر را در فتوشاپ باز کنید و مقداری کنتراست و شارپنس تصویر را بالاتر ببرید. در روزهای آینده مقالاتی در زمینه پست پروداکشن در قسمت مقالات آموزشی اضافه خواهد شد.

رندر نهایی بعد از انجام پست پروداکشن در برنامه فتوشاپ



آموزش های جدید را مستقیماً روی گوشی و یا تبلت خود دریافت کنید. با ما باشید در وایبر، اینستاگرام، فیسبوک، گوگل پلاس

منبع: سی جی گپ
 

لوگو اسپانسر