آموزش نقاشی دیجیتال - طراحی ربات فلزی

  این آموزش توسط هنرمند تصویرساز تاکومر هوما ارائه شده است که در آن یک ربات در بـرنامه فتـوشـاپ از ابتدا نقاشی می شود. اگرچه تکنیک های بکار رفته در این آموزش را می توانید در هر برنامه دیگری مانند کورل پینتر و یا حتی نقاشی روی بوم بکار بگیرید.
تاکومر در این آموزش بر روی عناصر اصلی تصویر  مانند فیگور ربات، نورپردازی، کنتراست های رنگی و ترکیب بندی اثر تاکید کرده است. او در این اثر از تکنیک های اصلی و قدیمی تصویرسازی مانند رنگ گذاری  شکل های ابتدایی  و ایجاد کردن روشنی و تاریکی براساس آن و در نهایت ایجاد حجم سه بعدی استفاده کرده است.
می توانید از این تکنیک رنگ گذاری و ایجاد سطوح برای طراحی ایده ها در زمان خیلی کم استفاده کنید. در ضمن می توانید از همین طراحی های سریع ابتدایی برای خلق اثر نهایی استفاده نمایید.
همیشه قبل از اینکه سراغ طراحی اولیه بروید شروع به جستجو و جمع آوری عکس های مرجع بپردازید و به کمک تصاویر مرجع جهت و مسیر نقاشی خود را تعیین نمایید.  هر چقدر در مرحله اول با اطلاعات بیشتری نقاشی را شروع کنید در مراحل پایانی راحتتر خواهید بود.
اگرچه براش های بیشماری در اینترنت پیدا می شود اما او در این آموزش بغیر از پسزمینه از براش های پیش فرض فتوشاپ استفاده کرده است .
زمان برای تکمیل: 4 ساعت
 
مرحله اول:
بعد از جستجوی اولیه و گردآوری تصاویر مرجع نوبت به فکر کردن در مورد طراحی ربات می رسد.
گام مهم این است که در مرحله طراحی فیگور اولیه، حالت و چگونگی توضیح وزن در سرتاسر بدن را در نظر بگیرید.
لایه خالی جدیدی در پالت لایه ها بالای لایه بکگراند ایجاد نمایید و خطوط اولیه ایی مانند شکل روبرو در آن ترسیم کنید در مراحل بعدی ما سایر المانها را روی خطوط اولیه ایجاد خواهیم کرد.
در این صحنه می خواستیم حس راه رفتن آرام یک ربات فلزی در وسط جنگل را ایجاد کنیم.  طراحی سریع خطوط اولیه کمک بزرگی  در ادامه مراحل نقاشی برای القای حس آن خواهد بود.

مرحله دوم:
در این مرحله خیلی سریع و به صورت خیلی کلی خطوط و حجم های اولیه را ترسیم می کنیم. در این مرحله به زیبایی شکل ها و نقطه اصلی  سوژه یا همان سر ربات فکر کنید.
اندازه و موقعیت حجم ها را در ذهن داشته باشید چرا که در مراحل بعدی روی همان بلوک هایی که ایجاد کرده ایم رنگ گذاری خواهیم کرد. حداقل باید سه حجم اصلی با سایزهای متفاوت برای طراحی اولیه ایجاد کنید.

مرحله سوم:
شروع به ایجاد کردن حجم ها نمایید و هر حجم را به صورت کلی نشان دهید. به  شکل سایه نمای ( سیلوئت) ربات توجه داشته باشید.  قصدمان این است که بیننده خیلی سریع شکل و حرکت ربات را دریابد.
به طور پیوسته در ابزار Navigator حجم سایه نما یا Silhouette ربات را بررسی نمایید تا از لحاظ تناسبات و حجم کلی درست به نظر برسد. می توانید مقداری خاکستری روشن ( های لایتها) به حجم ها اضافه نمایید تا حجم را راحتتر ببینید.

مرحله چهارم:
ما در مرحله ابتدایی ساختن حجم ها و ظاهرکاراکترمان هستیم بنابراین به آسانی می توانیم تغییرات کلی در آن ایجاد کنیم.
در اینجا من در پیکره ربات تغییرات کلی ایجاد کرده ام و حالت قرار گیری پاها را تغییر داده ام تا حالت طبیعی تری را در فیگور آن ایجاد کنم. علی الرغم اینکه این یک نقاشی دیجیتال بر روی یک صفحه دو بعدی است باید توهم حجم سه بعدی را در آن ایجاد کنید.  باید همیشه جسم را به صورت سه بعدی مطابق با محورهای Z، Y، X تصور کنید و آنرا در ذهن داشته باشید.
توجه به این مساله ساده حس زنده بودن و داشتن حرکت و بعد را به نقاشیتان اضافه می کند.

مرحله پنجم:
بوم نقاشی را برعکس نمایید تا با نگاه جدیدی به نقاشی نگاه کنید. به این روش معایب طرح به راحتی دیده می شوند و قبل از اینکه کار بیشتری روی نقاشی انجام دهید می توانید عیوب آن را تصحیح نمایید .
محدوده سر ربات عنصر اصلی نقاشی ما خواهد بود بنابراین نیاز هست که به نحوه نورپردازی آن بیشتر فکر کنیم.

مرحله ششم:
به مرور و براساس تجربه یاد خواهید گرفت که چگونه حجم های بزرگتر را به کمک ایجاد کنتراست و تفاوت در تن رنگ نگاه ببیننده را به نقطه کلیدی یا عنصر اصلی نقاشی که در این نقاشی سر ربات است هدایت بکنید.

مرحله هفتم:
وقتی طراحی کلی فیگور و حالت ربات انجام شد می توانیم سطوح تیره و روشن را به فیگور اضافه کنیم تا شکل ها حجم بگیرند.
به صورت کلی سطوح  تیره و روشن را مشخص نمایید در واقع سطوح روشن و تیره را گروه بندی کرده و به صورت انتزاعی و خلاصه شده بر روی پیکره ربات ترسیم می کنیم.
مشخص کردن سطوح روشن و تیره به ما کمک می کند تا راحتتر بتوانیم جزئیات را به فیگور اضافه کنیم.

مرحله هشتم:
ممکن است کارتان را با ایجاد کردن پسزمینه شروع کنید اما من خواستم که شما تمرکزتان را بر روی پروسه طراحی ربات اختصاص دهید.
تن  رنگی پسزمیه جوری انتخاب شده است که در قسمت پای ربات دارای رنگ یکسانی  باشد اما همان رنگ با تفاوت اندکی در قسمت سینه و سر ربات تفاوت داشته باشد.

مرحله نهم:
در اینجا من بخش کوچکی از رنگ قرمز را به بازوی ربات اضافه کرده ام. اضافه کردن رنگ گرم در یک تصویر با رنگ های سرد موجب جلب توجه بسیار سریع رنگ گرم خواهد شد. می توان از تضاد رنگی برای هدایت چشم در نقاشی استفاده کرد.

مرحله دهم:
در این مرحله جزئیات ظریفتر را به نقاشیمان اضافه خواهیم کرد. مهمترین نکته این است که نحوه حرکت ربات را در نظر بگیرید و بر اساس آن جزئیات را اضافه نمایید. مخصوصا در نقاط اتصال اعضای ربات که باید به آنها دقت کافی داشته باشید.
مرتبا به عکس های مرجع که در ابتدای پروژه جمع آوری کرده اید رجوع کنید و از آنها الهام بگیرید.
به خاطر داشته باشید که فرم تابع عملکرد است.

مرحله یازدهم:
در اینجا من تغییرات کمی در فیگور و حالت ربات ایجاد  نموده ام و طراحی آنرا ساده تر کرده ام.  بدلیل اینکه برای هر بخش لایه جداگانه ای در نظر گرفته ایم اعمال تغییرات بسیار آسان خواهد بود.
من نیم تنه را مقداری عقب تر برده ام تا وزن ربات بر روی پای عقبی قرار گیرد. طراحی المان های سینه بسیار جلب توجه می کردند در نتیجه تصمیم گرفتم که طراحی ساده تری برای آن در نظر بگیرم.

مرحله دوازدهم:
بعد از حذف کردن، دوباره به اضافه کردن جزئیات بیشتر می پردازیم. اگر شما قصد دارید به نقاشیتان جزیئات بیشتری اضافه نمایید به تصاویر مرجع مراجعه نمایید و المانهای ساده تری برای بخش سینه در نظر بگیرید تا نگاه و تمرکز بینده از نقطه اصلی تصویر (سر ربات) برداشته نشود.
بسیار مهم است که زبان بصری ویژه ای برای نقاشی خود انتخاب نمایید تا بینده به آنچه که قصد داشته اید ببیند واکنش نشان دهد. برای این قسمت من از تقارن برای ایجاد این حس قدیمی بودن ربات استفاده کرده ام.

مرحله سیزدهم:
بهتر است که کار بر روی نقطه اصلی تصویر را در آخرین مرحله انجام دهید تا گیرایی آن موثرتر باشد.
مانند همیشه کنتراست قویترین ابزار ترکیب بندی شما می باشد. اگر نقطه اصلی تصویرتان در اولین لحظه به چشم نمیاید پس یک نگاه دوباره به نقاشیتان بندازید و مجددا آن را تصحیح نمایید.
برای گیرایی بیشتر من از نورهای انعکاسی بر روی سطح آن استفاده کرده ام و همینطور پسزمینه را مقداری تیره تر در نظر گرفته ام تا المان اصلی نگاه را به سوی خودش بکشاند.

مرحله چهاردهم:
تصحیحات نهایی را با تاکید بیشتر بصورت  لکه های رنگ در قسمت سر ادامه می دهیم و به اضافه کردن جزئیات بیشتر در اطراف سر می پردازیم.
من اضافه کردن جزئیات بیشتر در نواحی تیره را محدود کرده ام تا نگاه بیننده بر روی نواحی روشنتر متمرکز شود.
در این مرحله  توجه بیشتری برای ایجاد کردن لبه ها داشته باشید از لبه های هموارتر و محوتر در نقاط تیره و از لبه های شارپ و قوی تر در نواحی روشن تر استفاده کنید.

مرحله پانزدهم:
کار بر روی نقاشی را با اضافه کردن نواحی روشن تر و ایجاد کنتراست بیشتر به اتمام می رسانیم.
تصحیحات نهایی موجب می شود که ربات فلزی بیشتر از پسزمینه  جدا شود. برای مثال من کنتراست کل تصویر را بالاتر برده ام و همینطور دو منبع نور دیگر در بالا و پشت سر آن در نظر کرفته ام و براساس نورها نواحی روشن تر را ایجاد کرده ام.
توجه داشته باشید که این افکت را به صورت متعادل به تصویرتان اضافه نمایید.

مرحله شانزدهم:
مجدداً در اینجا من تغییرات کوچکی را در نقاشی داده ام.
کنتراست بیشتری را در نواحی سر با تیره کردن کردن پسزمینه ایجاد کرده ام.
بهتر است برای چنین فیگورهایی از پسزمینه ساده استفاده نمایید.
برای آخرین مرحله فراموش نکنید که برای رباتتان سایه در نظر بگیرید تا آن را بر روی زمین مستحکم تر نمایید.

منبع: سی جی گپ

 

لوگو اسپانسر