آموزش ساختن سه بعدی گوشی بلک بری در برنامه فتوشاپ

  در این آموزش ما با استفاده از اشکال برداری فتوشاپ، ماسک و افکت لایه ها گوشی بلک بری را به صورت سه بعدی شبیه سازی می کنیم. بعد از انجام این آموزش متوجه خواهید شد که ساختن اشکال سه بعدی در فتوشاپ به چه اندازه آسان خواهد بود.

قبل از هر کاری در ابتدا به دقت به تصویری که قصد شبیه سازی آن را داریم نگاه کنید و در ذهنتان نحوه ساخت آن را با استفاده از اشکال ساده تجسم نمایید.

نتیجه نهایی



مرحله اول:

سند جدیدی را در فتوشاپ ایجاد نمایید و سایز آن را 1000 پیکسل در 1400 پیکسل در نظر بگیرید. زمینه را با رنگ مشکی پر نمایید. ابزار Rounded Rectangle Tool  را انتخاب نمایید و یا کلیدU  را از روی کیبورد فشار دهید. و تقریبا مستطیلی به ابعاد 600 در 1000 پیکسل ترسیم نمایید. در این مرحله مقدار عددی شعاع گوشه ها را روی عدد 100 پیکسل تنظیم نمایید. ما در مراحل بعد شکل را تغییر خواهیم داد.

ابزار Direct Selection Tool را از نوار ابزار انتخاب نمایید و یا اینکه کلید A  را از روی کیبورد فشار دهید و حتماٌ دقت کنید تا ابزار  Direct Selection Tool  انتخاب شده باشد تا بتوانید گره های شکل ترسیم شده را دستکاری نمایید. گره های کنترلی را جابجا، حذف یا اضافه نمایید تا شکلی مانند تصویر داشته باشید. برای حذف یا اضافه کردن گره های کنترلی می توانید ابزارها را از زیر مجموعه های Pen Tool  انتخاب نمایید.



مرحله دوم:

شکل اصلی را ایجاد کرده ایم و حالا می توانیم با استفاده از افکت لایه ها در فتوشاپ به آن حجم و بعد اضافه نماییم. با استفاده از افکت Gradient Overlay  افکت نور را روی سطح گوشی شبیه سازی می کنیم. و با استفاده از افکت Bevel  و Inner Glow بعد و گرد بودن لبه های گوشی را شبیه سازی می کنیم. برای اعمال افکت ها لایه شکل اصلی را انتخاب نمایید و بر روی آن دابل کلیک نمایید تا پنجره تنظیمات افکت ها باز شود سپس تنظیمات هر افکت را مانند تصاویر زیر انجام دهید.



مرحله سوم:

نتیجه اعمال افکت های بالا را در تصاویر زیر می توانید ببینید.



مرحله چهارم:

گوشی های بلک بری دارای صفحه های نمایش بزرگ هستند. با استفاده از Rectangle Tool یا فشار دادن کلید U  مستیطیلی را برای قسمت بالایی مانند تصویر زیر ترسیم می کنیم. افکت های Gradient Overlay  و Inner Shadow را مطابق تنظیمات تصاویر به آن اعمال کنید.



مرحله پنجم:

برای ایجاد رفلکشن ( انعکاس) سطح شیشه صفحه گوشی از لایه Screen یا همون صفحه گوشی با فشار دادن Ctrl +J یک کپی دیگر می گیریم و سپس با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + T لایه دوم را مقداری کوچکتر نمایید ( تقریباٌ به اندازه 3 الی 4 پیکسل). رنگ آن را به رنگ سفید تغییر دهید و Opacity لایه را روی 5 درصد تنظیم نمایید.  

با استفاده از ابزارهای ویرایش Path مانند Convert Point منحنی زیبایی را مانند تصویر ایجاد نمایید.



مرحله ششم:

برای ایجاد کردن دکمه مرکزی ما از سه تا دایره هم مرکز با افکت های مختلف استفاده می کنیم. دایره اول با استفاده ازافکت Stroke  در حالی که Fill Type  روی Gradient تنظیم شده است بوجود آمده است و همینطور به خود دایره هم Gradient Overlay  اعمال شده است. برای دو دایره دیگر از افکت های Inner Glow  و Drop Shadow  استفاده شده است که در پنجره تنظیمات افکت ها  در تصاویر زیر می توانید آنها را ببینید.



مرحله هفتم:

با استفاده از ابزار ترسیم مستطیل Rectangle Tool  مستطیلی را در زیر لایه دایره ها ترسیم کنید. با استفاده از ابزار Convert Point Toolدر بخش پایینی مستطیل انحناء ایجاد کنید و سپس آن را با رنگ خاکستری تیره (#131313)پر کنید.

ابزار انتخاب Rectangular Marquee Tool  را انتخاب نمایید یا کلید M  را از روی کیبورد فشار دهید سپس مستطیل هایی با عرض 5 پیکسل با نسبت مساوی در دو طرف دکمه مرکزی ایجاد نمایید. ( برای ترسیم مستطیل دوم باید دکمه Shift را پایین نگه دارید تا به محدوده انتخابی قبلی اضافه شود).

در حالی که مستطیل ها در حالت انتخاب شده هستند دکمه Alt  را از روی کیبورد پایین نگه دارید  و در پالت لایه ها بر روی دکمه Mask Add Layer  کلیک کنید. ( پایین نگه داشتن کلید Alt  به صورت اتوماتیک نواحی انتخاب شده را ماسک می کند)

تا اینجا ما کلیدهای اصلی دکمه مرکزی، دکمه سمت راست و چپ زیر صفحه نمایش را ایجاد کرده ایم. در مراحل بعد به دکمه ها افکت های دیگری اعمال خواهیم کرد.



مرحله هشتم:

در پالت لایه ها، شکل اصلی گوشی که در ابتدا ایجاد کردید را انتخاب نمایید. سپس بر روی لایه دابل کلیک نمایید تا پنجره تنظیمات افکت ها باز شود. ( اگر قبلا به لایه افکت اضافه کرده اید کافی است که بر روی فلش کنار نوشته FX  کلیک نمایید تا لیست افکت های اعمال شده به لایه مورد نظر نمایان شود). بر روی لایه کلیک راست نمایید و از منوی ظاهر شده گزینه Copy Layer Style  را انتخاب نمایید بدین وسیله افکت مورد نظر در حافظه موقت کپی می شود. لایه جدیدی را که ایجاد کرده بودید را انتخاب نمایید و برروی آن کلیک راست نمایید و از منوی باز شده گزینه Paste Layer Style را انتخاب نمایید تا همان افکت با تنظیمات قبلی به لایه جدید اعمال شود. پنجره تنظیمات افکت ها را باز نمایید و سپس افکت Drop Shadow را با مقادیر Distance 0 و Opacity 90  و Size 25 به آن اعمال نمایید. برای ایجاد کردن نورهای انعکاسی در لبه ها افکت Inner Shadow را با مقادیری که در تصویر زیر می بینید به آن اعمال نمایید.



مرحله نهم:

مستطیلی را با ضخامت 10 پیکسل بین دکمه و صفحه نمایش گوشی ایجاد نمایید و سپس افکت Inner Glow را مطابق تصویر به آن اعمال نمایید.



مرحله دهم:

لایه دکمه ها را که در مرحله قبل ایجاد کرده اید را انتخاب نمایید و با فشار دادن کلیدهای ترکیبی Ctrl + J  از آن یک کپی جدید بگیرید. ماسک و افکت های اعمال شده به آن را پاک نمایید. رنگ آن را به سفید تغییر دهید. با استفاده از ابزار Move  آن را به اندازه چند پیکسل به پایین جابجا نمایید. با استفاده از ابزارهای ویرایشی Path  که در بالا به آنها اشاره شد گره های اضافه را حذف نمایید و سپس با استفاده از Convert Point Tool  منحنی را تغییر شکل دهید تا شکلی مطابق تصویر پایین داشته باشید.



مرحله یازدهم:

تنظیمات افکت های Drop Shadow  و Inner Glow  را مطابق تصاویر زیر انجام دهید. سپس از آن سه مرتبه کپی بگیرید این کار را می توانید با انتخاب ابزار Move و پایین نگه داشتن کلید Alt  انجام دهید. هر چهار شکل را انتخاب نمایید و سپس با استفاده از Distribute Vertical Spacing Tool  فواصل بین آنها را به صورت اتوماتیک یکسان نمایید. هر چهار شکل را انتخاب نمایید و با فشار دادن کلیدهای ترکیبی Ctrl + G آنها را در یک گروه قرار دهید. برای هموارتر کردن لبه ها در پالت لایه ها مد لایه گروه ایجاد شده را به Multiply تغییر دهید.



مرحله دوازدهم:

ابزار Pen Tool  را انتخاب نمایید و بخش پایینی دکمه های گوشی را ترسیم نمایید. با استفاده از تکنیک Copy & Paste  افکت های لایه ها، افکت Drop Shadow را که در مرحله پنجم به شکل اعمال کردیم را به شکل جدید ترسیم شده اعمال نمایید. افکت Gradient Overlay را با انتخاب دو رنگ خاکستری تیره و روشن به آن اعمال نمایید حتما دقت داشته باشید که نوع Style را روی Radial تنظیم نمایید. برای جابجایی شیب رنگ اعمال شده به شکل در حالی که پنجره تنظیمات افکت ها باز است بر روی شکل کلیک نمایید و ماوس را حرکت دهید با این کار نقطه مرکزی افکت اعمال شه جابجا خواهد شد و شیب رنگ متناسب با حرکت ماوس تغییر خواهد کرد.

از لایه جدید یک کپی بگیرید و رنگ آن را به سفید تغییر دهید سپس مد لایه را در پالت Layers  به Multiply  تغییر دهید با این کار پیکسل های رنگ سفید حذف خواهند شد. افکت Gradient Overlay را تغییر دهید و سپس آن را به سمت راست منتقل نمایید تا افکت دکمه سمت راست نیز ایجاد شود. می توانید Opacity  لایه ها را تغییر دهید تا مقدار نوری که بر روی دکمه ها می تابد تغییر کند.


مرحله سیزدهم:

برای ایجاد کردن کلیدهای کوچکتر از لایه دکمه ها که در مراحل قبل ایجاد کرده ایم کپی بگیرید و آن را برای هر بخش تغییر شکل دهید تا در وسط خط جدا کننده سفید قرار بگیرند. ماسک را حذف نمایید و با استفاده از خط کش، خطوط راهنمای عمودی را مطابق شکل ایجاد نمایید. از خطوط راهنما برای ایجاد شبکه 10 تایی دکمه ها استفاده نمایید.  و مشابه مراحل بالاتر با انتخاب ستونها و ماسک کردن آنها دکمه ها را ایجاد نمایید.



مرحله چهاردهم:

با استفاده از ابزار Pen Tool ردیف کلید های آخری گوشی را مطابق تصویر ایجاد نمایید. سپس با استفاده از افکت ها و ماسک کردن دکمه های دیگر را درست کنید.



مرحله پانزدهم:

فونت دلخواه خودتان را انتخاب نمایید و هر حرف را مطابق تصویر بر روی کلید ایجاد شده قرار دهید. برای ایجاد کردن علائم Backspace،Return،Shift  و ... می توانید از فونت های Dingbat  استفاده کنید و یا اینکه هر کدام از علائم را به کمک ابزار Pen Tool بسازید.



مرحله شانزدهم:

حروف و کلید ها در جای خودشان قرار گرفته اند اما هنوز کار ما تمام نشده است. در اینجا باید نوری که روی دکمه قرار می گیرد را شبیه سازی کنیم.  لایه اول کلیدها را مطابق تصویر انتخاب نمایید و از آن یک کپی جدید بگیرید سپس افکت های اعمال شده قبلی را حذف نمایید. افکت Gradient  جدیدی را به آن اعمال نمایید رنگ شیب رنگ را از مشکی به سفید در نظر بگیرید. فقط دقت کنید که رنگ سفید در قسمت پایینی قرار بگیرد. فراموش نکنید که با کلیک کردن و جابجایی ماوس می توانید شیب رنگ را تغییر دهید و سرانجام Opacity  لایه جدید را روی 70  درصد قرار دهید.



مرحله هفدهم:

از لایه دوم دکمه یک کپی بگیرید و افکت های آن را حذف نمایید و رنگ تیره تری برای در نظر بگیرید. با فشار دادن دکمه Add Layer Mask  به لایه جدید ماسک اضافه می شود مطابق تصویر با استفاده از ابزار Ellitical Marquee Tool  مانند شکل بیضی ترسیم کنید. از سمت چپ شروع کنید و بیضی ایجاد شده باید بخشی از بالا و سمت چپ دکمه را انتخاب کرده باشد. حالا با استفاده از ابزار براش و انتخاب رنگ مشکی برای براش شروع به نقاشی بر روی لایه ماسک نمایید ( حتما دقت داشته باشید که برای فعال کردن لایه ماسک بر روی ماسک کلیک نمایید) با نقاشی بر روی محدوده انتخابی آن قسمت از دکمه ماسک شده و مخفی می شود. با استفاده از ابزارهای انتخاب می توانید محدوده انتخابی را جابجا نمایید و بر روی دکمه دیگر قرار دهید و همین مراحل را تکرار نمایید. برای سایر دکمه ها هم این مراحل را انجام دهید. پس از تکمیل نصف دکمه آنها را نسبت به خط وسط Mirror  کنید و بقیه دکمه را برعکس ماسک نمایید.



مرحله هیجدهم:

از لایه ماسک شده دو بار کپی بگیرید و برای ردیف های پایینی هم قرار دهید. برای انتخاب ناحیه کلید بزرگ Spacebar  با استفاده از پایین نگه داشتن دکمه Shift  از دو دایره و یک مستطیل که همدیگر را قطع کرده اند استفاده نمایید. ( به تصویر دقت کنید)



مرحله نوزدهم:

گوشی بلک بری بدون داشتن اسپیکر هیچ جذابیتی نخواهد داشت. بنابراین برای ایجاد محفظه اسپیکر با استفاده از مستطیل لب گرد شکل آن را مطابق تصویر ترسیم کنید ( شعاع بزرگتری را برای آن در نظر بگیرید) رنگ خاکستری روشنی را برای آن انتخاب نمایید و سپس افکت Inner Shadow را به آن اعمال نمایید.



مرحله بیستم:

دانلود فایل پسزمینه یا بافت چرم

به مرحله نهایی رسیدیم و در اینجا می خواهیم برای پسزمینه بافت اضافه کنیم. من بافت چرم را انتخاب کرده ام تا بر کیفیت بالا و گرانقیمت بودن محصول تاکید کنم.

فایل پسزمینه را دانلود نمایید و پس از باز کردن آن در فتوشاپ با استفاده از منوی Image > Adjustments > Hue/Saturation  یا فشار دادن کلیدهای ترکیبی Ctrl+U  رنگ تصویر را حذف نمایید و آنرا به عکس سیاه و سفید تبدیل نمایید.

به لایه عکس ماسک اضافه نمایید و سپس با استفاده از Gradient  دایره بزرگی را ترسیم نمایید حتما دقت داشته که دو رنگ سفید و مشکی انتخاب شده باشد. در صورت نیاز می توانید با استفاده از ابزار تغییر شکل Transform Tool  ماسک را کوچکتر یا بزرگتر نمایید. فراموش نکنید که زنجیره ارتباطی لایه و ماسک  که به شکل زنجیر دیده می شود را با کلیک بر روی آن غیرفعال نمایید. سپس لایه جدیدی در زیر آن ایجاد نمایید و آن را با رنگ مشکی پر نمایید و هر دو تا لایه را با همدیگر یکی نمایید.



مرحله بیست یکم:

در اینجا بافت ایجاد شده را به طراحیمان اضافه می کنیم. لایه بافت یا تکسچر را بالای لایه پسزمینه مشکی در لیست لایه ها انتقال دهید. مد لایه بافت ایجاد شده را به Screen  تغییر دهید. با انجام این کار کلیه پیکسل های مشکی شفاف خواهند شد و دیده نمی شوند. با فشار دادن Ctrl + J  از لایه تکسچر یک کپی بگیرید و آن را 180 درجه بچرخانید تا مانند تصویر دربالا و پایین بافت روشنتر به نظر برسند. لایه بدنه اصلی گوشی را انتخاب نمایید و مقداری سایه به کمک افکت Drop Shadow  به آن اعمال نمایید.



نتیجه نهایی:

تمام شد. مدل سه بعدی گوشی بلک بری را چند مرحله ایجاد کردیم امیدوارم که از این آموزش خوشتان آمده باشد.



دانلود فایل PSD گوشی بلک بری

سخن پایانی:

مطالب مهمی که در این آموزش بیان شد استفاده از افکت لایه ها بود که با استفاده از آنها در وقت صرفه جویی زیادی می شود. همین نتیجه را می توان با استفاده از لایه های مختلف و استفاده از براش های فتوشاپ ایجاد کرد اما تفاوت استفاده از افکت ها در صورتی که شکل ها را بزرگ نماید بدون هیچگونه افت کیفیت آنها نیز بزرگتر می شوند. اما استفاده از Path  های فتوشاپ که به صورت برداری ترسیم می شوند بسیار کاربردی و مفید هستند چونکه می توان آنها را در سایز بی نهایت بدون هیچ افت کیفیتی بزرگ نمود و همینطور فایل نهایی بسیار کم حجمتر از شیوه های دیگر ساخت لایه ها خواهد بود.

منبع: سی جی گپ
 

لوگو اسپانسر