آموزش پنل لایه ها در فتوشاپ - قسمت اول

آموزش پنل لایه ها در فتوشاپ - قسمت اول

Layer panel جايي است که تمام کارهاي مرتبط با لايه ها در آن انجام مي شود، کارهايي از قبيل اضافه کردن و حذف کردن لايه ها، اضافه کردن لايه هاي ماسک، تغيير blend mode لايه ها، خاموش و روشن کردن لايه ها، تغيير نام لايه ها، گروه بندي لايه ها و تمام چيزهايي که با لايه ها سر و کار دارد در اين پنل انجام مي شود. از آنجايي که پنل لايه ها از پرکاربردترين پنل هاي فتوشاپ است هنگام باز کردن فتوشاپ به صورت پيش فرض در دسترس است.
در حالت پيش فرض در قسمت پايين سمت راست فتوشاپ آن را مي يابيد. من اينجا از فتوشاپ CS5 استفاده مي کنم ولي در ديگر ورژن ها نيز پنل لايه ها در اين قسمت قرار دارد.

اگر به هر دليلي پنل لايه ها در پنجره فتوشاپ شما وجود ندارد مي توانيد از منوي بالا در بخش Window گزينه Layers را انتخاب کنيد. اگر علامت تيک کنار آن فعال باشد يعني پنل لايه ها در پنجره فتوشاپ قابل مشاهده است. اگر علامت تيک کنار Layers وجود ندارد روي آن کليک کنيد تا انتخاب شود.

تمامي پنل هاي فتوشاپ مي توانند در منوي Window فعال يا غير فعال شوند
من يک عکس در فتوشاپ باز کردم

هنگامي که عکس را در فتوشاپ باز مي کنم به سرعت در پنل لايه ها اطلاعاتي درباره ي آن نشان داده مي شود. بياييد نگاه دقيق تري به آن بياندازيم

تب هاي نام

حال از کجا متوجه شويم پنلي که ميبينيم پنل لايه هاست؟ از روي نامي که در تب بالاي پنل نوشته شده است.

حتما توجه کرده ايد که دو تب ديگر در سمت راست Layers وجود دارند، Channels و Paths ،که به صورت خاکستري درآمده اند.

اينها دو پنل ديگر هستند که با پنل لايه ها در يک گروه قرار گرفته اند. در فتوشاپ پنل هاي زيادي وجود دارند که براي نمايش همه ي آنها فضاي کافي وجود ندارد بنابراين شرکت Adobe تصميم گرفته که پنل هاي مختلف را گروه بندي کند تا در فضا صرفه جويي شود. براي سوئيچ کردن به هر پنل بر روي نام آن در تب بالاي پنل کليک مي کنيم. در نظر داشته باشيد که پنل هاي Channels و Paths هيچ ارتباطي با پنل Layers ندارند فقط به خاطر پرکاربرد بودن قرار داده شده اند.

رديف هاي لايه

فتوشاپ عکس جديد را در لايه اي به نام Background قرار مي دهد. اسم آن Background است زيرا نقش پس زمينه ي document ما را بازي مي کند. ما اسم هر لايه را در رديف آن لايه مي بينيم. Background يک لايه خاص در فتوشاپ است که آن را در درس بعد بررسي مي کنيم.

عکس پيش نمايش

در سمت چپ نام لايه يک عکس کوچک وجود دارد که عکس پيش نمايش نام دارد زيرا به ما نشان مي دهد که چه چيزي در لايه مورد نظر وجو دارد. در مورد پنل من پيش نمايشي از عکسي که باز کرده ام را به عنوان پس زمينه نشان مي دهد.

اضافه کردن لايه ي جديد

براي اضافه کردن لايه ي جديد به محيط کار بر روي آيکون New Layer در پايين پنل لايه ها کليک کنيد.

يک لايه ي جديد در پنل لايه ها بالاي لايه ي Background ايجاد مي شود. فتوشاپ به صورت اتوماتيک نام لايه ها را تعيين مي کند. در اين مثال نام آن را Layer 1 قرار داده است. توجه کنيد که ما الان دو رديف لايه در پنل لايه ها داريم که هر کدام نشان دهنده لايه اي متفاوت است.

اگر به عکس پيش نمايش لايه ي جديد نگاه کنيد يک صفحه ي شطرنجي را مشاهده خواهيد کرد. صفحه ي شطرنجي در فتوشاپ به معناي شفافيت است.از آنجايي که در لايه ي جديد هيچي وجود ندارد آن را به صورت کاملا شفاف و خالي مشاهده مي کنيم.

اگر دوباره روي آيکون New Layer کليک کنم

فتوشاپ لايه ي جديد ديگري اضافه مي کند. اين بار نام آن را Layer 2 مي نامد . در حال حاضر سه رديف لايه داريم.

جابجا کردن لايه ها

ما مي توانيم لايه ها را به بالا و پايين يکديگر حرکت دهيم. براي انجام اين کار هر لايه را با ماوس درگ کنيد. در حال حاضر لايه 2 بالاي لايه 1 قرار دارد ولي من مي توانم با نگه داشتن کليک ماوس روي لايه 2 وکشيدن آن تا زير لايه 1 آن را به زير لايه 1 انتقال دهم.

تنها لايه اي که در پنل لايه ها قابل جابجايي نيست لايه ي Background است. همچنين ديگر لايه ها را نمي توانيم به زير لايه ي Background انتقال دهيم.

لايه ي فعال

ممکن است متوجه شده باشيد که هنگامي که لايه ها را اضافه مي کردم لايه ي جديد هايلايت مي شد. هنگامي که يک لايه هايلايت مي شود به اين معناست که لايه ي فعال است. هر کاري که روي فايل باز شده در فتوشاپ انجام مي دهيم روي لايه ي فعال انجام مي گيرد. هرگاه لايه ي جديدي مي سازيم فتوشاپ به طور خودکار آن را لايه ي فعال مي کند. ما مي توانيم با کليک روي هر لايه آن را به لايه ي فعال تغيير دهيم. در اينجا من Layer 1 را با کليک روي آن به لايه ي فعال تبديل مي کنم و همانطور که مي بينيد هايلايت مي شود.

پاک کردن يک لايه

براي پاک کردن يک لايه روي آن کليک ماوس را نگه داشته و آن را بر روي آيکون سطل آشغال در پايين پنل بکشيد و رها کنيد. در اينجا من لايه 1 را پاک مي کنم

همچنين لايه 2 را به همان ترتيب پاک مي کنم

حال مثل اول فقط لايه ي پس زمينه باقي مانده است.

کپي کردن يک لايه

ما ديديم که چطور مي توان يک لايه ي خالي به محيط کارمان اضافه کنيم اما همچنين مي توانيم از يک لايه ي موجود کپي برداري کنيم. براي کپي کردن يک لايه کليک ماوس را روي آن نگه داشته و آن را روي آيکون New Layer بکشيد و رها کنيد. من از لايه ي پس زمينه خودم يکي کپي مي کنم.

يک کپي از لايه بالاي لايه ي اصلي ايجاد مي شود. در مثال من فتوشاپ از لايه پس زمينه يک کپي ايجاد کرده و نام آن را Background copy مي گذارد و همچنين آن را به عنوان لايه ي فعال قرار مي دهد.

من به سرعت چندين فيلتر مات کننده روي لايه ي جديد انجام مي دهم تا با لايه ي اصلي متفاوت شود.
در اينجا عکس من بعد از اجراي فيلتر مات کننده را مي بينيد

حال با نگاه کردن لايه ها در پنل لايه ها مي بينيد که دو لايه با هم تفاوت دارند زيرا من فيلتر را فقط روي لايه ي Background copy اجرا کردم.

آيکون نمايش لايه

در کنار هر لايه در پنل لايه ها يک چشم قرار دارد که اگر فعال باشد به معناي نمايش لايه ي مورد نظر است. با کليک روي آن ، چشم غير فعال مي شود و لايه مورد نظر نمايش داده نمي شود.

تغيير نام يک لايه

همانطور که ديديم فتوشاپ به صورت اتوماتيک نام لايه ها را تعيين مي کند. اما مي توانيم به سادگي نام آنها را به نام مورد نظر خود تغيير دهيم. روي نام لايه ي مورد نظر دابل کليک کنيد و نام جديد را بنويسيد و کليد Enter را فشار دهيد. من نام لايه ي جديد خود را به Blur تغيير دادم
 

لوگو اسپانسر